Aandachtscentrum opgefrist na NL Doet

 

Het Diakonaal Aandachtscentrum is sinds het weekend van 11 en 12 maart weer helemaal spic en span. Vrijwilligers gaven het gebouw een opfrisbeurt tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Met vereende krachten en in goede sfeer werden de twee verdiepingen goed onder handen genomen.  

Schoonmaken en voorbereiden voor het schilderwerk. Dat is de missie van de vrijdagploeg, die aan het eind van de dag ook al met roller en kwast aan de slag kan. Terwijl beneden flink gepoetst wordt, ontstaat op de eerste etage een tomatensoep volgens Italiaans recept, bereid door de kok die jarenlang met de pollepels zwaaide in de keuken van restaurant Piccola Italia in de Voorstraat. Wie hard werkt, moet tenslotte goed eten.

Fris
Op zaterdag zet een andere – maar niet helemaal vernieuwde – ploeg het werk voort. De bovenverdieping krijgt een poetsbeurt en ruikt tegen het einde van de dag heerlijk fris. Beneden werken vrijwillige schilders vanuit drie hoeken naar elkaar toe, om rond half drie de laatste kwast op het plafond te zetten. Nu nog even opruimen…

Samenwerking
“Dit is echt een gemeenschappelijke inspanning”, vertelt Ton van de Minkelis, voorzitter van het bestuur, terwijl hij zijn kwast in de verf doopt. “We zijn heel blij met de inzet protestantse gemeente De Bron, die met een groep van tien vrijwilligers kwam. We hadden ook hulp van bezoekers en onze eigen medewerkers. Dankzij sponsoring van verfhandel Van Rees, onze achterbuurman, zit er ook nog eens kwaliteitsverf op de muren tegen een zeer schappelijke prijs. Geweldig toch?”

Klik op deze link voor de klusfoto’s.