Vacature Coördinator

Onze coördinator vertrekt met ingang van 1 juli a.s. Daarom zoeken wij op korte termijn een geschikte opvolger die de dagelijkse zaken in het Aandachtscentrum coördineert. Heeft u hart voor onze bezoekers en kunt u vrijwilligers begeleiden, aansturen en enthousiasmeren? Misschien bent u dan de persoon die we zoeken.

Diakonaal Aandachtscentrum
Het Diakonaal Aandachtscentrum is een plek in Dordrecht waar iedereen welkom is die behoefte heeft aan rust, aandacht, begrip, troost of een goed gesprek. Het centrum is zes middagen per week en op zaterdagochtend open. Gemiddeld ontvangen we 50 bezoekers per dag.

In het Aandachtscentrum werken ruim veertig gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. Met hulp van een stafteam leidt de coördinator alle activiteiten in goede banen.

Functie-inhoud
Als coördinator bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het Aandachtscentrum en legt u verantwoording af aan het dagelijks bestuur. U zorgt voor een gastvrije en open sfeer in het Aandachtscentrum, zodat de bezoekers zich thuis voelen en aandacht krijgen.
U werft en begeleidt nieuwe vrijwilligers, zorgt voor een evenwichtige werkverdeling tussen de medewerkers en organiseert studieavonden en trainingen. Ook geeft u leiding aan het stafteam, de interieurverzorgster, het onderhoudsteam, het keukenteam en andere commissies. U onderhoudt contacten met de buurtbewoners en zorgt voor handhaving van de huisregels in en rond het Aandachtscentrum.
Verder draagt u (mede) zorg voor een gezonde financiële huishouding en maakt u – samen met het bestuur en het stafteam – een jaarplan. U coördineert de uitvoering van dit plan en werkt actief mee aan het realiseren ervan.

Wij zoeken een coördinator die

 • een relevante hbo-opleiding met succes heeft afgerond (SPH, MWD, Agogisch Werk of vergelijkbaar);
 • beschikt over inlevingsvermogen, overwicht, overtuigingskracht en humor;
 • kan motiveren en kan werken in teamverband;
 • hart heeft voor onze bezoekers en goed met hen om kan gaan;
 • ervaring heeft met het begeleiden, aansturen en enthousiasmeren van vrijwilligers;
 • in staat is zelfstandig contacten te onderhouden met externe partners en lokale overheidsinstellingen;
 • een christelijke levensovertuiging heeft;
 • de doelstellingen van het Aandachtscentrum onderschrijft;
 • bij voorkeur woonachtig in de Drechtsteden.

De coördinator werkt samen met het bestuur, dat eindverantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het Aandachtscentrum. Het bestuur overlegt daarover regelmatig met de coördinator en het stafteam en met de stichtingsraad. In deze raad zijn de participerende kerken uit Dordrecht en omgeving vertegenwoordigd. Zij hebben zich structureel verbonden aan het Aandachtscentrum. Die betrokkenheid blijkt onder andere door een financiële bijdrage, het werven van nieuwe medewerkers en het adviseren en ondersteunen van het bestuur.

Wij bieden

 • een 20-urige werkweek, uren zijn flexibel inzetbaar;
 • arbeidsvoorwaarden afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • in eerste instantie een dienstverband van een jaar met de intentie tot verlenging.

Meer weten?
Meer informatie over het Aandachtscentrum vindt u op onze website
www.aandachtscentrumdordrecht.nl. Vragen over de functie kunt u stellen aan Ton van de Minkelis, voorzitter bestuur, 06 – 51 99 18 05, a.minkelis@kpnplanet.nl.

Solliciteren
Uw gemotiveerde reactie met cv kunt u tot 25 mei 2018 mailen aan bestuur@aandachtscentrumdordrecht.nl.