Activiteiten

Naast de reguliere inloop, vinden er in het Aandachtscentrum ook diverse activiteiten voor en door bezoekers plaats. Vaste prik zijn de soepzondagen en pannenkoekenmiddagen. Ook is er sinds enkele jaren Aandacht voor Taal, gestart op verzoek van enkele bezoekers, en sinds kort organiseren we het zogenaamde Babbelbroodje, met gasten ‘van buiten’, waarbij bezoekers meehelpen in de voorbereiding. Naast deze vaste activiteiten zijn er bijzondere (jaarlijks terugkerende) activiteiten, zoals onze kerstviering en het stampotbuffet van de Johanniter.

Aandacht voor Taal

Elke maandag, dinsdag, zaterdag en zondag is er Aandacht voor Taal, op initiatief van de bezoekers zelf. In kleine groepen wordt geoefend met het Nederlands, ondersteund door enkele medewerkers van het Aandachtscentrum. Het enthousiasme is groot, zowel bij deelnemers als medewerkers/taaldocenten. Tussen deelnemers en medewerkers ontstaan warme contacten. 

Wil je meedoen met Aandacht voor Taal? Loop binnen bij het Aandachtscentrum om te horen welke mogelijkheden er zijn. 

Lijkt het je leuk om taalles te geven? Neem contact op met 
Gerda Post voor meer informatie.

Pannenkoekenmiddagen

Elke tweede donderdag van de maand wordt door de medewerkers van het Aandachtscentrum pannenkoeken gebakken en krijgen de bezoekers naast de koffie of thee een smakelijke pannenkoek.

Wil je een pannenkoek met spek of met stroop? Ze worden vers voor je gebakken. Om zoveel mogelijk bezoekers mee te laten genieten van de pannenkoeken verstrekken we 2 pannenkoeken per persoon,  zolang de voorraad strekt. 

Soepzondagen

Wanneer de R in de maand zit, wordt er eens per maand soep geserveerd in het Aandachtscentrum, doorgaans op de vierde zondag van de maand. Soms wordt de soep door een medewerker gemaakt, maar meestal zijn het vrijwilligers die voor de soep zorgen. De bijgaande broodjes worden door bezoekers gesmeerd. In de Adventsperiode is er elke zondag soep.

De soep wordt geserveerd vanaf half 2. Op=op.

Vind je het leuk om ook een keer soep te maken voor onze bezoekers? Neem contact op met Gerda Post.

Babbelbroodje

Tot aan wat we noemen “Covid” werd er regelmatig in het Aandachtscentrum een zogenaamd Babbelbroodje georganiseerd. Groepen ‘van buiten’ werden uitgenodigd om samen met medewerkers en bezoekers te eten en door te praten aan de hand van een thema, b.v. #jebentnietalleen of “vrijheid”. Het Aandachtscentrum zorgde voor de soep, een broodje en de invulling van de ochtend of avond. Het was dé kans om in gesprek te komen met mensen die je anders nooit spreekt omdat er alle gelegenheid was om vragen te stellen aan medewerkers en aan bezoekers.

Graag horen we of u het leuk vindt als we voor u en uw groep een “babbelbroodje” organiseren. Wil je met je leesgroep, hardloopgroep of wat voor groep mensen dan ook, op deze wijze een kijkje nemen in het Aandachtscentru? Neem contact op met onze coördinator Gerda Post voor meer informatie en wie weet kunnen we in onderling overleg een zinvolle bijeenkomst organiseren. Wij kijken er naar uit.

Bijzondere Activiteiten