Activiteiten

Naast de reguliere inloop, vinden er in het Aandachtscentrum ook diverse activiteiten voor en door bezoekers plaats. Vaste prik zijn de soepzondagen en pannenkoekenmiddagen. Ook is er sinds enkele jaren Aandacht voor Taal, gestart op verzoek van enkele bezoekers, en sinds kort organiseren we het zogenaamde Babbelbroodje, met gasten ‘van buiten’, waarbij bezoekers meehelpen in de voorbereiding. Naast deze vaste activiteiten zijn er bijzondere (jaarlijks terugkerende) activiteiten, zoals onze kerstviering en het stampotbuffet van de Johanniter.

Aandacht voor Taal

Elke maandag, dinsdag, zaterdag en zondag is er Aandacht voor Taal, op initiatief van de bezoekers zelf. In kleine groepen wordt geoefend met het Nederlands, ondersteund door enkele medewerkers van het Aandachtscentrum. Het enthousiasme is zo groot, dat er inmiddels een wachtlijst is voor de groepen.

Wil je meedoen met Aandacht voor Taal? Loop binnen bij het Aandachtscentrum om je aan te melden en Marianne neemt contact op met je om te kijken in welke groep je het beste past.

Lijkt het je leuk om een taalgroep te begeleiden? Neem contact op met Gerda Post voor meer informatie.

Pannenkoekenmiddagen

Elke tweede donderdag van de maand wordt door de medewerkers van het Aandachtscentrum pannenkoeken gebakken en krijgen de bezoekers naast de koffie of thee een smakelijke pannenkoek.

Wil je een pannenkoek met spek of met stroop? Ze worden de hele middag vers voor je gebakken.

Soepzondagen

Wanneer de R in de maand zit, wordt er eens per maand soep geserveerd in het Aandachtscentrum, doorgaans op de vierde zondag van de maand. Soms wordt de soep door een medewerker gemaakt, maar meestal zijn het vrijwilligers die voor de soep zorgen. De bijgaande broodjes worden door bezoekers gesmeerd. In de Adventsperiode is er elke zondag soep.

De soep wordt geserveerd vanaf een uur of drie. Op=op.

Vind je het leuk om ook een keer soep te maken voor onze bezoekers? Neem contact op met Gerda Post.

Babbelbroodje

Elke maand wordt er in het Aandachtscentrum een zogenaamd Babbelbroodje georganiseerd. Groepen ‘van buiten’ worden uitgenodigd om samen met medewerkers en bezoekers te eten en door te praten aan de hand van een thema. Vorig jaar was dit #jebentnietalleen, dit jaar is het thema Vrijheid. Het Aandachtscentrum zorgt voor de soep, een broodje en de invulling van de ochtend of avond. Dé kans om in gesprek te komen met mensen die je anders nooit spreekt. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers en aan bezoekers.

Twee keer per jaar is er een ‘open’ babbelbroodje, waarvoor iedereen zich aan kan melden. Komend jaar is dat op dinsdagochtend 12 mei 2020 (vanaf 10.00u) en donderdagavond 24 september 2020 (vanaf 18.00u). 

Ook meedoen aan een Babbelbroodje? Wil je aansluiten bij de open variant of kom je liever met je bijbelkring, leesgroep of collega’s? Neem contact op met onze coördinator Gerda Post voor meer informatie en aanmelden.

Bijzondere Activiteiten

Vergaderlocatie

Het Aandachtscentrum fungeert ook als vergaderlocatie. Op 15 november ontvingen wij Samen Dordt die bij monde van Elly van Wenum…

Lees meer »

Van de coördinator

Sinds enkele maanden coördinator in het Diaconaal AandachtscentrumMet veel plezier lever ik sinds 1 september een bijdrage in het Diaconaal…

Lees meer »

Stamppotmaaltijd 🗓

Op 26 maart van 18u-19.30u is er weer de jaarlijkse stamppotmaaltijd met de mensen van Johanniter Nederland in het Aandachtscentrum.…

Lees meer »

Nieuwjaarsborrel 🗓

Op vrijdagmiddag 17 januari is de traditionele nieuwjaarsborrel voor alle relaties van het Diakonaal Aandachtscentrum. Alle medewerkers, donateurs, ondernemers, fondsen,…

Lees meer »