Activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten?
Naast de reguliere inloop, vinden er in het Aandachtscentrum ook diverse activiteiten plaats. Hieronder tref je de activiteiten in voor deze maand. Fijn om te weten: vaste prik is dat op de tweede donderdag van de maand pannenkoeken worden gebakken. Kom gerust langs en eet een pannenkoek (of twee en soms drie)!

Maandoverzicht juli

Aandacht voor Taal

In kleine groep, dag en tijd in onderling overleg, worden taallessen gegeven door medewerkers van het Aandachtscentrum. Het enthousiasme is groot, zowel bij deelnemers als medewerkers/taaldocenten. Tussen deelnemers en medewerkers ontstaan warme contacten. 

Wil je je Nederlandse taal verbeteren? Loop eens binnen om te horen welke mogelijkheden er zijn. 

Lijkt het je leuk om taalles te geven? Neem contact op met 
Gerda Post voor meer informatie.

Pannenkoekmiddag

Elke tweede donderdag van de maand wordt door de medewerkers van het Aandachtscentrum pannenkoeken gebakken en krijgen de bezoekers naast de koffie of thee een smakelijke pannenkoek.

Wil je een pannenkoek met spek of met stroop? Ze worden vers voor je gebakken. Om zoveel mogelijk bezoekers mee te laten genieten van de pannenkoeken verstrekken we 2 pannenkoeken per persoon,  zolang de voorraad strekt. 

Soepmiddag

Wanneer het buiten kouder wordt, met de R in de maand, zeggen we dan, wordt er eens per maand soep geserveerd. Maar, houd het Maandoverzicht in de gaten. Er zijn vaker (soep)maaltijden. Soms wordt de soep door een medewerker gemaakt, maar ook betrokken Dordtenaren dragen hierin een steentje bij. Natuurlijk is er brood bij. En altijd smaakt het goed. 

De soep wordt geserveerd vanaf half 2. Op=op, dus kom op tijd.

Vind je het leuk om ook een keer soep te maken voor onze bezoekers? Neem contact op met Gerda Post.

Sjoelochtend met lunch

Sjoelen? Dat kan iedereen. Natuurlijk, de ene keer gaat het beter dan de andere keer maar gezellig is het altijd. Met drie sjoelbakken en bijbehorende stenen kan iedereen een paar keer sjoelen. We moedigen elkaar aan en het is altijd leuk als het de tweede keer beter gaat dan de eerste keer. Natuurlijk drinken we koffie met wat lekkers. Na een uurtje sjoelen gaan we met elkaar aan tafel voor een heerlijke brood-met-soepmaaltijd. Wil je er bij zijn? Kijk even op het Maandoverzicht

Bijzondere activiteiten

Sjoelen, bingo of verven, in het Aandachtscentrum vinden we het leuk om af en toe eens iets heel anders te doen. Met elkaar aan tafel bezig zijn, is leuk om te doen. 

Ook gaan we er op uit. Een greep uit onze activiteiten van de afgelopen periode: een bezoek naar Molen Kijck op den Dijck, mee varen met de Dordtevaar, een rondleiding door de Grote kerk, vogels spotten in de Biesbosch, we hebben al heel veel met plezier ondernomen. In juni dit jaar zijn we zelfs met bezoekers naar Diergaarde Blijdorp geweest. Met elkaar eropuit trekken, is niet vanzelfsprekend maar wordt zowel bezoekers als medewerkers zeer gewaardeerd. Het is steeds heel gezellig met elkaar.

Onder de titel laatste nieuws zijn de aankondigingen en korte terugblikken te vinden van deze bijzondere activiteiten.

Mocht je interesse hebben, voor deze activiteiten moet je je wel even opgeven en geldt een maximum aantal deelnemers.