Aandachtscentrum start BuurtAED-actie

DORDRECHT – Het Aandachtscentrum start een actie om geld op te halen voor een AED op de gevel van het inloophuis aan de Singel 273-275. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Doneren kan tot 15 juni via de actiepagina op de site van buurtAED.

Initiatiefnemer van de actie en voorzitter van de stichting Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht Matthieu Ouwens: “Als inloophuis willen we graag iets voor de buurt betekenen. Door een AED buiten aan onze gevel te hangen, helpen we de hele buurt veiliger te maken. Als het lukt om het bedrag voor de AED binnen te halen, gaan we in ons centrum ook een reanimatiecursus aanbieden voor onze medewerkers, bezoekers en buurtgenoten. Zo is er altijd iemand in de buurt die weet hoe je de AED kunt gebruiken als elke seconde telt.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Deel dit bericht
Scroll naar top