Babbelbroodje

CDA raadslid Mafalda Weerts bezoekt het Open Babbelbroodje

Met het organiseren van “Babbelbroodjes” is het Diakonaal Aandachtscentrum dit jaar een nieuwe concept gestart in Dordrecht voor de eenzamen en kwetsbaren onder ons. De bedoeling is om op een meer persoonlijke en diepgaande wijze aandacht voor elkaar te hebben. Om mensen bij elkaar te brengen en uit een isolement te halen.  Na enkele besloten Babbelbroodjes werd op woensdag 22 mei 2019 een Open Babbelbroodje geïntroduceerd.

Namens het CDA Dordrecht schuift Mafalda Weerts aan. Tijdens dit goed bezochte Open Babbelbroodje was coördinator van het Centrum Petra Jongekrijg onze gastvrouw. Centraal onderwerp was hoe een bezoeker het bij het Aandachtscentrum vindt; wat betekent die plek voor de bezoeker. Biedt het Aandachtcentrum de geborgen plek voor dak- en thuislozen, voor hen die chronisch ziek, verslaafd zijn of eenzaam? Daarna werd er doorgesproken over het thema: “je bent niet alleen”.

De openheid van de ene bezoeker nodigde de andere uit om ook te vertellen, schrijft Mafalda na afloop. Veroordelen maakte plaats voor interesse en respect: “laat je niet door de eerste indruk leiden” en “je kunt in je idee vastzitten en daarmee jezelf in het contact met de ander in de weg staan”.  Aan het eind waren de bezoekers meer tot elkaar gekomen. Afspraken om elkaar weer te treffen waren het gevolg.

Niet iedereen heeft gelijke kansen, vervolgt Mafalda. Het is belangrijk dat dit soort gelegenheden in Dordrecht worden geboden. Problemen oplossen lukt niet altijd. Je wordt bij het Aandachtscentrum gezien als mens, niet als een probleem. Met luisteren naar elkaar kun je al veel voor elkaar betekenen, zonder meteen te analyseren en in een hokje te plaatsen. 

Wat Mafalda betreft verdient het Babbelbroodje een vervolg!

Bron: CDA Dordrecht

Meer nieuwsberichten

alle nieuwsberichten >>