Gratis mondkapjes bij het Aandachtscentrum

Vanaf deze week worden gratis mondkapjes voor minima verspreidt. Dit gebeurt vanaf verschillende plekken in de wijken, waaronder het Aandachtscentrum. Medewerkers en vrijwilligers brengen de mondkapjes zoveel mogelijk aan huis.

Zowel bij het Aandachtscentrum zelf als bij het uitgiftepunt van Licht voor Dordt kunnen pakketjes met mondkampjes worden afgehaald. Het Aandachtscentrum verstrekt ook losse mondkapjes aan bezoekers. Voor bezoek aan het Aandachtscentrum is een mondkapje verplicht.

De mondkapjes worden daarnaast zo veel mogelijk thuisbezorgd om drukte bij de uitgiftepunten te voorkomen. Als u de mondkapjes (nog) niet thuisbezorgd hebt gekregen, dan kunnen zij afgehaald worden bij een aantal uitgiftepunten. Ook kan er gebeld worden naar de hulplijn Licht voor Dordt op telefoonnummer 078-2049315. Deze is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 – 12.00 uur.

De gratis mondkapjes zijn bedoeld voor inwoners die minder dan 130 procent van het minimumloon verdienen. Ieder gezinslid van boven de 12 jaar ontvangt een set bestaande uit: 2 stoffen mondkapjes en een aantal wegwerpmondkapjes. De stoffen mondkapjes kunnen na gebruik gewassen worden en weer hergebruikt worden.

De verspreiding van de mondkapjes wordt verzorgd door Licht voor Dordt in samenwerking met Buurtwerk en het Sociaal Wijkteam.

Meer nieuwsberichten

alle nieuwsberichten >>