Openingstijd uitgiftepunt gewijzigd

Vanaf aankomende zaterdag is het uitgiftepunt van Licht voor Dordt in de ochtend geopend van 11uur tot 12uur. De openingstijden op de dinsdagavond blijven ongewijzigd.

Sinds maart 2020 staan elke dinsdag en zaterdag vrijwilligers van Licht voor Dordt klaar om samen met de medewerkers van het Diakonaal Aandachtscentrum en Broodnodig soep, brood en fruit uit te delen aan dak- en thuislozen en andere Dordtenaren die dit extraatje goed kunnen gebruiken onder de huidige omstandigheden. Er is ook altijd wat te drinken en een luisterend oor. En voor wie dit nodig heeft zijn er toiletartikelen af te halen.

Elke week worden op deze manier 50 tot 80 mensen geholpen. Petra Jongekrijg, coördinator van het uitgiftepunt, benadrukt hoe belangrijk het is om in deze tijd dit werk te kunnen doen. Voor mensen zonder thuis is deze periode extra zwaar. Niet alleen de inloop van het Aandachtscentrum is dicht, meer vertrouwde voorzieningen zijn stilgevallen. ,,Mensen lopen nu maar wat rond op straat, zo horen we, Ze vervelen zich, hun werk valt weg en ze kunnen nergens terecht voor brood of een goedkope maaltijd”. 

Het uitgiftepunt is conform de RIVM richtlijnen ingericht. De opzet is om bij de uitgifte de doelgroep ook te informeren over de coronamaatregelen en mogelijke misvattingen recht te zetten. 

De uitgifte vindt plaats bij de rotonde op de kop van de Spuiboulevard. Elke dinsdag van 18.30u tot 19.30u en elke zaterdag van 11.00u tot 12.00u voor zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Meer nieuwsberichten

alle nieuwsberichten >>