Uitgifte soep- en brood geopend

Voor dak- en thuislozen begint zaterdag om 13 uur een nieuw uitgiftepunt voor eerste levensbehoeften op straat. Zij kunnen op de vaste plek, de rotonde aan het begin van Spuiboulevard,  soep, brood en toiletartikelen afhalen. De actie is een onderdeel van de corona hulpactie Licht voor Dordt. Wethouder Peter Heijkoop (zorg) zal zaterdag om 13 uur mee helpen met het uitdelen.
De uitgifte zal gebeuren volgens de lichtlijnen die zijn gegeven voor het RIVM. Daarvoor zullen ook linten bij de uitdeelpost worden gespannen.

Onder normale omstandigheden kunnen de mensen bij het Aandachtscentrum of Broodnodig terecht voor soep en brood. Deze activiteiten zijn stilgelegd  vanwege de coronacrisis. Coördinator van het Aandachtscentrum, Petra Jongekrijg: “De oudere vrijwilligers van het Aandachtscentrum vallen vrijwel allemaal binnen de risicogroep. Daarom moest ons inloophuis aan de Singel gelijk sluiten. We zijn heel blij dat we nu met hulp van de vrijwilligers van Licht voor Dordt, Broodnodig en stichting Anders onze bezoekers toch weer van soep en brood kunnen voorzien.” 
 
Voor mensen zonder thuis is deze periode extra zwaar. Niet alleen het Aandachtscentrum is dicht, maar meer vertrouwde voorzieningen zijn stilgevallen. ,,Mensen lopen nu maar wat rond op straat, zo horen we, Ze vervelen zich, hun werk valt weg en ze kunnen nergens terecht voor brood of een goedkope maaltijd”, aldus de woordvoerster.  De opzet is om bij de uitgifte de doelgroep ook te informeren over de richtlijnen die in het belang van de volksgezondheid gelden en mogelijke misvattingen recht te zetten.

Het uitgiftepunt is geopend: elke dinsdag van 18.30u tot 19.30u en elke zaterdag van 13.00u tot 14.00u voor zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Meer nieuwsberichten

alle nieuwsberichten >>