Facebook-f


Instagram


Linkedin


Youtube

Vrijwilliger worden

In het Diakonaal Aandachtscentrum werken ruim dertig gemotiveerde en getrainde vrijwilligers, grotendeels afkomstig uit de kerken in de Drechtsteden maar ook van buiten de kerken vinden nieuwe vrijwilligers ons te vinden. Als vrijwillige gastheer of -vrouw werk je gemiddeld zo’n drie dagdelen per maand volgens een rooster waarbij je vooraf je verhinderingen/voorkeuren kunt opgeven. 

Tijdens de openingstijden zijn over het algemeen drie vrijwilligers aanwezig om bezoekers te ontvangen. Om op passende wijze met bezoekers om te gaan, worden trainingen georganiseerd. In deze trainingen worden met deskundigen situaties uit onze dagelijkse praktijk besproken. Ook is er ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, binnen ons team van gastheren en -vrouwen is er veel ervaring waarbij we van elkaar kunnen leren. 

Overweeg je om bij ons je steentje bij te dragen als gastheer of  gastvrouw? Graag maken we met je kennis in een gesprek met een mentor en de coordinator. Daarna draai je ongeveer drie keer mee om te ervaren wat je als vrijwilliger doet. Daarna gaan we weer even met elkaar in gesprek om te evalueren of het werk bij je past. Meer informatie over vrijwilliger worden bij het Aandachtscentrum of een middagje meedraaien om te kijken of het iets voor jou is? Neem contact op met de coördinator Gerda Post.